Om du vill renovera ditt hus och samtidigt minska din förbrukning av knappa resurser, kan du anlita en välutbildad och certifierad rörmokare i Stockholm.
De flesta är överens om att vi ska vara rädda om miljön och inte förbruka jordens naturresurser i onödan. Vi ska spara på vatten och undvika slöseri med energi för varmvatten. Och vi ska definitivt inte värma upp vattnet med hjälp av fossila bränslen. Men vad kan en rörmokare göra åt detta?
Sanningen är att en rörmokare kan göra mycket vad gäller konkreta och praktiska miljöåtgärder. Hon eller han kan installera snålspolande toaletter och duschar för att spara vatten. En rörmokare kan hjälpa till att byta ut ett vattenburet värmesystem så att det värms upp via en värmepump.
Rörmokare i Stockholm och totalentreprenad
Familjens nyinköpta äldre hus är långt ifrån klimatsmart. I källaren finns en oljepanna för uppvärmning av såväl varmvatten som radiatorer. I badrummet finns ett badkar som ska bytas ut mot en dusch som givetvis ska vara snålspolande. Det samma gäller självklart toaletten där vattenåtgången vid varje spolning kan halveras.
Du har dokumenterat allt du vill ha gjort i huset och tar därefter kontakt med en VVS-firma i Stockholm. Firman tar på sig hela projektet som en totalentreprenad och det mesta av arbetet kommer att utföras av firmans duktiga och erfarna rörmokare. VVS-firman ser till att samordna projektet med de övriga hantverkare som behövs som exempelvis golvläggare och elektriker. Och naturligtvis får du rotavdrag för arbetsinsatsen i din kommande deklaration.
Andra inlägg
- Att installera solpaneler är en investering för framtiden
- Golvslipning i Stockholm när golvet behöver fräschas upp
- Målare i Sundbyberg – konst och hantverk
- Målare i Stockholm – från vision till verklighet
- Bra luft i hemmet med ventilation i Stockholm
- Lägenhetsrenovering i Stockholm – förvandla din lägenhet med skickliga hantverkare
- Hållbarhet med målare i Stockholm
- Företagsmäklare formar framtiden för vård och omsorg
- Återvinning av jord i Stockholm – för en hållbar framtid
- Underhållsplaner – konkreta beslutsunderlag